NAREDI SAM: Pustna maska ROŽA V LONČKU

NAREDI SAM: Pustna maska ROŽA V LONČKU

02.02.2018

Izdelajte si izvirno pustno masko, s katero boste nedvomno pritegnili pozornost na vseh pustnih karnevalih, maškaradah in zabavah - našemite se v cvetlični lonec!

Potrebujete:

 • žago lisičji rep
 • vezalo za drevje ali širok trak dolžine približno 200 cm
 • vrtalnik
 • sveder za kovino premera 8 mm
 • okrasni trak dolžine 80 cm
 • škarje
 • 10 listov barvnega svilenega papirja velikosti približno 40 cm x 40 cm v poljubni barvi
 • 8 listov zelenega svilenega papirja velikosti 20 cm x 15 cm
 • velik plastičen cvetlični lonec (spodnji del naj bo premera vsaj 35 cm).

Navodila:

 1. Cvetličnemu loncu odžagajte dno.
 2. Na vsaki strani vanj zvrtajte po dve luknji za naramnice, ki naj bosta med sabo oddaljeni približno 25 cm.
 3. Širok trak napeljite skozi prvi par lukenj, ga odrežite na ustrezno dolžino in zavežite. Postopek ponovite še na drugi strani.
 4. Izdelajte cvet: liste barvnega svilenega papirja zložite enega na drugega in jih prepognite kot harmoniko. Na sredini jih zvežite z okrasnim trakom, nato pa »harmoniko« na obeh koncih polkrožno obrežite. Nazadnje liste le še razprite in jih namestite v lepo oblikovan cvet.
 5. Točko 4. ponovite z zelenim svilenim papirjem, le da ga na sredini zvežite z istim okrasnim trakom s katerim ste pred tem zvezali že cvet in sicer tako, da bo manjši zeleni pompon nameščen pod cvetom.
 6. Na koncu si cvet le še poveznete na glavo, ga s trakom zavežete pod brado in se »oblečete« v cvetlični lonček. Pa veselo pustovanje!
 

Nasveti

 
Nazaj
 
 

So ti všeč vsebine, ki jih objavljamo?

Prijavi se na e-novice in bodi obveščen o novih objavah, naših ekskluzivnih akcijah, novicah in novostih.

Prijavitelj na e-novice dovoljujem, da podjetje SAM moje osebne podatke, ki sem jih prostovoljno dal/a na razpolago, uporabi za namen trženja in s tem informiranja o novostih in ponudbah prodajnega programa. Izjavljam, da sem seznanjen/a z Obvestilom o varstvu osebnih podatkov, ki so posredovani za namen trženja in Politiko varstva osebnih podatkov ter z možnostjo, da to privolitev kadarkoli prekličem.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.