Naredi SAM: Betonska svetilka

Naredi SAM: Betonska svetilka

13.11.2018

Z novim tisočletjem se je v oblikovanju domov uveljavil nov stil, ki je svoj navdih črpal v tovarnah, skladiščih in gradbiščih. Industrijska estetika je kot oblikovalski material povzdignila tudi beton in opeko, ki se ne skrivata več za ometom in barvo.

Tudi sami lahko svoj dom posodobite s podobnimi izdelki - na primer unikatno betonsko svetilko. Izdelava je hitra in nezahtevna, le na koncu je potrebno nekaj potrpežljivosti, da se beton posuši :)

Pripomočki:

Navodila:

  1. Večji plastenki z olfa nožem odrežite dno, vanjo vstavite manjšo plastenko in obe skupaj privijačite s širšim vijakom. Ko boste vijak izvlekli, bo odprtina služila za elektro vrvico. Nato plastenki obrnite na glavo in ju vstavite v pločevinko, ki služi kot podstavek, da se plastenki ne prevrneta.

    Naredi SAM: Betonska svetilkaNaredi SAM: Betonska svetilkaNaredi SAM: Betonska svetilka
  2. V vedru zmešajte vodo in beton v razmerju 1,3 : 10. V odprtino med večjo in manjšo plastenko vlijte beton, pustite približno dvajset ur, nato odvijačite in odstranite obe plastenki.

    Naredi SAM: Betonska svetilkaNaredi SAM: Betonska svetilkaNaredi SAM: Betonska svetilka
  3. Skozi odprtino za zamašek napeljite elektro vrvico, ki jo lahko kupite na elektro oddelkih, nato privijte še žarnico, in luč je narejena.

Namig: poigrajte se s kalupi! Uporabite lahko različne embalaže in tako izdelate svetilke različnih geometrijskih oblik.

 

Nasveti

 
Nazaj
 
 

So ti všeč vsebine, ki jih objavljamo?

Prijavi se na e-novice in bodi obveščen o novih objavah, naših ekskluzivnih akcijah, novicah in novostih.

Prijavitelj na e-novice dovoljujem, da podjetje SAM moje osebne podatke, ki sem jih prostovoljno dal/a na razpolago, uporabi za namen trženja in s tem informiranja o novostih in ponudbah prodajnega programa. Izjavljam, da sem seznanjen/a z Obvestilom o varstvu osebnih podatkov, ki so posredovani za namen trženja in Politiko varstva osebnih podatkov ter z možnostjo, da to privolitev kadarkoli prekličem.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.