Naredi SAM: Zeliščni vrt

Naredi SAM: Zeliščni vrt

05.04.2019

Sveža zelišča oplemenitijo jedi, uporabljamo jih za bogatenje okusa domačih obrokov, iz njih lahko naredimo sokove, likerje ali pa jih posušimo in jih uporabljamo še celo jesen in zimo.

Če imate na vrtu dovolj prostora, si zato le omislite svoj zeliščni vrtiček. Še posebej zanimivi in praktični so zeliščni vrtovi, narejeni v obliki spirale. Tako lahko na majhnem prostoru posadimo kar največ različnih zelišč, ki bodo poskrbela za razvajanje naših brbončic, obenem pa bomo pridobili še zanimiv okras na vrtu.

Poglejte si, kako preprosto ga je narediti!  

Pripomočki:

Navodila:

 1. Za postavitev zeliščnega vrta izberite ravno površino, velikosti približno 1m2. Če na njej raste trava, jo odstranite z lopato. Nato na tla nato položite tlakovce v obliko spirale. Tlakovce polagajte navpično. Za zunanji del spirale uporabite nižje tlakovce, za notranji del pa višje. Tlakovci pa bodo zadrževali toploto, zato bodo lahko rastline dobro uspevale tudi v hladnejših dneh. 
 2. Ko so tlakovci postavljeni, prostor med njimi zapolnite z zemljo. Odstranjene zaplate trave položite čisto na dno (koreninice naj bodo obrnjene navzgor), nato pa čez nasujte zemljo tako, da bo ta segala nekaj centimetrov pod rob tlakovcev.
 3. V zemljo posadite sadike različnih zelišč.
 4. Za lepši izgled lahko okrog zeliščnega vrta nasujete okrasno lubje ali okrasni pesek.
 

Nasveti

 • Naredi SAM: Zabavni škropilnik

  19.07.2019

  Je za otroke poleti še kaj bolj zabavnega, kot so igre z vodo? Z malce iznajdljivosti jim lahko pripravite pravo vodno zabavo kar na domačem vrtu.

  Več o ...
   
 • NASVETI ZA POPOLNO ZELENICO

  17.07.2019

  Redna košnja, zalivanje, gnojenje in še marsikaj je ključnega pomena za rast lepe, goste, zelene in zdrave trate. Preberite si koristne napotke, kako vzdrževati vašo zelenico. 

  Več o ...
   
 • ZUNANJA OSVETLITEV

  17.06.2019

  Kako osvetliti okolico hiše, teraso ali balkon? Katera svetila izbrati in na kaj ne smemo poszabiti? Preberite!

  Več o ...
   
 • Visoke grede

  12.03.2019

  Kako lahko sami naredite visoko gredo, kaj in kdaj vanjo posaditi ter katere so njene glavne prednosti. Preberite koristen nasvet o visokih gredah.

  Več o ...
   
 
Nazaj
 
 

So ti všeč vsebine, ki jih objavljamo?

Prijavi se na e-novice in bodi obveščen o novih objavah, naših ekskluzivnih akcijah, novicah in novostih.

Prijavitelj na e-novice dovoljujem, da podjetje SAM moje osebne podatke, ki sem jih prostovoljno dal/a na razpolago, uporabi za namen trženja in s tem informiranja o novostih in ponudbah prodajnega programa. Izjavljam, da sem seznanjen/a z Obvestilom o varstvu osebnih podatkov, ki so posredovani za namen trženja in Politiko varstva osebnih podatkov ter z možnostjo, da to privolitev kadarkoli prekličem.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.