NAREDI SAM: Prenova retro stene

NAREDI SAM: Prenova retro stene

27.10.2017

Prenova starejših stanovanj je zagotovo svojevrsten izziv. Majhni prostori, visoki stropi, grobi ometi, drugi materiali in način gradnje kot jih uporabljamo danes … Kar nekaj znanja in iznajdljivosti je potrebno, da starejše stanovanje spremenimo v prijetno, današnjemu času prilagojeno bivalno okolje.

Nekatera dela je pri tem zagotovo najbolje prepustiti strokovnjakom, druga, manj zahtevna, pa z nekaj dobre volje in potrpežljivosti brez težav in posebnega znanja, lahko opravimo tudi sami. Na primer izravnamo grob omet na steni.

Potrebujete:

* Vse pripomočke lahko kupite v naših trgovinah.

Navodila:

  1. Pred pričetkom dela ne pozabite vseh izpostavljenih površin zaščititi z zaščitno folijo in zaščitnimi trakovi (tla, kotne letve, okna, okenske police, radiatorje …). 
  2. Nato steno zbrusite z brusnim papirjem tako, da bo popolnoma gladka. Brušenje lahko opravite ročno, veliko lažje pa bo, če se tega opravila lotite s stenskim brusilnikom oziroma »žirafo«. V obeh primerih ne pozabite na uporabo zaščitne maske, saj je droben prah, ki nastane pri brušenju, izjemno škodljiv za dihala.

    Prenova retro stene
  3. Ko je stena gladka, jo premažite z akrilno emulzijo. Ta bo nase vezala prašne in druge slabo oprijete delce, obenem pa poskrbela za boljši oprijem barve.
  4. Na koncu steno le še pobarvajte z izbrano barvo. Za popolno prekrivnost je priporočljivo narediti dva nanosa, pri močno prekrivnih barvah pa je lahko dovolj tudi že en sam nanos.

    Prenova retro stene

Namig 1: Uporabite zaščitni trak in se poigrajte z barvami. Z malo domišljije lahko ustvarite zelo zanimive, unikatne vzorce, ki bodo vaš prostor poživili in vanj vnesli prijetno, sproščeno vzdušje.

Prenova retro stene

Namig 2: Stanovanje lahko zelo trendovsko prenovite tudi tako, da starih sten sploh ne zbrusite ampak raje ohranite njihov obstoječ, grob videz. Ta bo vašemu prenovljenemu stanovanju dodal vintič pridih in ustvaril občutek prijetne domačnosti.

Prenova retro stene

 

Nasveti

 
Nazaj
 
 

Naroči se na E-novice

Prijavi se in bodi obveščen o naših ekskluzivnih akcijah, novicah in novostih.

Prijavitelj na e-novice dovoljujem, da podjetje SAM moje osebne podatke, ki sem jih prostovoljno dal/a na razpolago, uporabi za namen trženja in s tem informiranja o novostih in ponudbah prodajnega programa. Izjavljam, da sem seznanjen/a z Obvestilom o varstvu osebnih podatkov, ki so posredovani za namen trženja in Politiko varstva osebnih podatkov ter z možnostjo, da to privolitev kadarkoli prekličem.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.