Popravi, preoblikuj: VISEČA POLIČKA

Popravi, preoblikuj: VISEČA POLIČKA

09.07.2019

Bi radi svoj dom popestrili s čudovito VISEČO POLIČKO? Izdelava je tako zelo preprosta, da vam ne bo vzela več kot pol ure, zanjo pa potrebujete le tri deske, par metrov vrvi in nekaj malega orodja.

Da pa bo VISEČKA POLIČKA tudi trajnostna in v skladu s sloganom #popravipreoblikuj, predlagamo, da za poličke uporabite kar kose odpadnega lesa ali pa deske naredite iz delov starega pohištva.

VISEČA POLIČKA bo zagotovo čudovito popestrila vašo dnevno sobo, balkon ali teraso. Obesite jo lahko tako, da prosto visi, ali pa jo pomaknete čisto ob steno. Če se boste odločili, da jo obesitei zunaj, priporočamo, da deske zaščitite še s tungovim oljem ali z barvo za les.

Orodje:

Pripomočki:

Navodila:

 1. Odmerite in odrežite 3 enake lesene deščice, ki jih boste uporabili za poličke. Dolžina in širina deščic sta lahko poljubni, za debelino pa priporočamo 2 cm. Deščice pobrusite z brusnim papirjem. 
  Popravi, preoblikuj: VISEČA POLIČKAPopravi, preoblikuj: VISEČA POLIČKAPopravi, preoblikuj: VISEČA POLIČKA
 2. Položite deščice eno na drugo ter jih dobro pritrdite skupaj z mizarskimi sponami. Na obeh koncih zgornje deščice označite po dve točki, kjer boste kasneje napeljali vrvi. Nato z vrtalnikom v teh točkah čez vse tri deščice naenkrat izvrtajte luknje.
  Popravi, preoblikuj: VISEČA POLIČKAPopravi, preoblikuj: VISEČA POLIČKAPopravi, preoblikuj: VISEČA POLIČKA
 3. Vrv razrežite na štiri enake, 1,5 m dolge kose. Na koncu vsake vrvi naredite trden vozel, nato pa vrvi napeljite skozi luknje v prvi deščici. Na drugi strani pustite približno 30 cm vrvi, spet zavežite vozle ter vrvi napeljite še čez drugo deščico. Enako naredite tudi s tretjo deščico. Na vrhu vsak par vrvi zvežite skupaj v večji vozel in viseča polička je narejena!
  Popravi, preoblikuj: VISEČA POLIČKAPopravi, preoblikuj: VISEČA POLIČKAPopravi, preoblikuj: VISEČA POLIČKA

  Popravi, preoblikuj: VISEČA POLIČKA
 

Nasveti

 
Nazaj
 
 

So ti všeč vsebine, ki jih objavljamo?

Prijavi se na e-novice in bodi obveščen o novih objavah, naših ekskluzivnih akcijah, novicah in novostih.

Prijavitelj na e-novice dovoljujem, da podjetje SAM moje osebne podatke, ki sem jih prostovoljno dal/a na razpolago, uporabi za namen trženja in s tem informiranja o novostih in ponudbah prodajnega programa. Izjavljam, da sem seznanjen/a z Obvestilom o varstvu osebnih podatkov, ki so posredovani za namen trženja in Politiko varstva osebnih podatkov ter z možnostjo, da to privolitev kadarkoli prekličem.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.