NAREDI SAM: Rustikalno stojalo za marsikaj

NAREDI SAM: Rustikalno stojalo za marsikaj

22.12.2017

Naj gre za družinsko slavnostno večerjo, kosilo, na katerega ste povabili prijatelje, ali pa piknik na vrtu, to atraktivno stojalo bo brez dvoma poskrbelo, da vaše domače dobrote ne bodo ostale neopažene.

Njegov naraven in robusten videz bo naredil vzdušje še bolj prijetno, toplo in domače – prav takšno, kot si ga ob prihajajočih božično-novoletnih praznikih želimo!

Iščete idejo za izvirno in osebno darilo? Izdelajte stojalo, obložite ga z doma pripravljenimi dobrotami in z njim razveselite slavljenko ali slavljenca. Še posebej primerno za rojstne dneve, obletnice, poroke in druga praznovanja!

Za izdelavo potrebujete:

* Vse pripomočke lahko kupite v naših trgovinah.

Navodila:

 1. Od debla odžagajte tri kolute debeline 3,5 cm in iz njih odstranite lubje. Vsak kolut naj bo v premeru za nekaj centimetrov manjši od prejšnjega. Mi smo jih razžagali na velikosti premera 30 cm, 37 cm in 40 cm.
  Rustikalno leseno stojaloRustikalno leseno stojalo
 2. Lesene kolute zbrusite po celotni površini. Najprej uporabite grobo gobico na koncu pa kolute zbrusite še s finim brusnim papirjem.
  Rustikalno leseno stojaloRustikalno leseno stojalo
 3. V sredino največjega koluta s svedrom zavrtajte luknjo, ki naj bo globoka približno 2 cm, na sredino drugih dveh kolutov pa izvrtajte luknjo.
  Rustikalno leseno stojaloRustikalno leseno stojalo
 4. Naredite »nogice« za stojalo: iz ostankov lesa odrežite 3 manjše kose, jih pobrusite ter z vijaki pritrdite na spodnjo stran velikega koluta.
  Rustikalno leseno stojaloRustikalno leseno stojalo
 5. Pripravite moznike: dolgo palico za moznike razrežite na dolžine 6 cm, 11 cm in 13 cm.
 6. Nato iz veje odstranite lubje, jo po potrebi nekoliko zbrusite, nato pa razrežite na 3 krajše kose, ki naj bodo dolgi približno: 18 cm (A), 20 cm (B) in 22 cm (C).
  Rustikalno leseno stojaloRustikalno leseno stojalo
 7. Vzemite najkrajši kos (A) in ga na enem koncu z žago in dletom oblikujte v ročaj. 
  Rustikalno leseno stojaloRustikalno leseno stojalo
 8. Pri vsakem kosu na sredini vsakega konca (razen tam, kjer ste naredili ročaj) s svedrom zavrtajte luknjo, ki naj bo globoka približno 3 cm.
  Rustikalno leseno stojaloRustikalno leseno stojalo
 9. Moznik dolžine 13 cm premažite z lepilom za les in ga vstavite v kos A. Enako naredite z drugima dvema moznikoma, ki ju vstavite v kos C. Počakajte, da se lepilo posuši. 
  Rustikalno leseno stojaloRustikalno leseno stojalo
 10. Nato stojalo sestavite skupaj: na mizo položite največji kolut, v katerega vstavite kos C s krajšim moznikom obrnjenim navzdol. Na kos C nataknete srednji kolut, na drugo stran pa nato kos B. Nazadnje skozi najmanjši kolut vstavite kos A in ga namestite na stojalo tako, da njegov moznik vstavite v kos B.
  Rustikalno leseno stojaloRustikalno leseno stojaloRustikalno leseno stojaloRustikalno leseno stojalo

Stojalo na koncu le še postavite na mizo in »okrasite« s sveže pečenimi rogljički, žemljicami, domačim pecivom, piškoti … seveda pa ga lahko uporabite tudi za različne prigrizke, kanapeje, narezane sire, suhe mesnine ipd. Pa dober tek!

Rustikalno leseno stojalo

 

Nasveti

 
Nazaj
 
 

Naroči se na E-novice

Prijavi se in bodi obveščen o naših ekskluzivnih akcijah, novicah in novostih.

Prijavitelj na e-novice dovoljujem, da podjetje SAM moje osebne podatke, ki sem jih prostovoljno dal/a na razpolago, uporabi za namen trženja in s tem informiranja o novostih in ponudbah prodajnega programa. Izjavljam, da sem seznanjen/a z Obvestilom o varstvu osebnih podatkov, ki so posredovani za namen trženja in Politiko varstva osebnih podatkov ter z možnostjo, da to privolitev kadarkoli prekličem.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.