NAREDI SAM: Vrtnica iz samolepilnega traku

NAREDI SAM: Vrtnica iz samolepilnega traku

02.03.2018

Tudi iz čisto običajnih predmetov lahko s kančkom domišljije nastane marsikaj čudovitega. Ste na primer vedeli, da lahko samolepilni trak v hipu spremenite v krasno vrtnico?

Podarite jo vaši ljubljeni osebi kot izvirno drobno pozornost, prijateljici za rojstni dan, obletnico ali kako drugo posebno priložnost, morda za 8. marec ali pa kar tako.

In kar je še posebej razveseljivo, izdelava je tako preprosta, da skoraj ni mogoče, da vam ne bi uspelo!

Potrebujete:

Postopek:

 1. Začnite s cvetnimi listi. Odrežite košček samolepilnega traku, ki naj bo dolg približno toliko, kot je trak širok. Odrezanemu koščku zapognite vogale kot je prikazano na fotografijah.
  Vrtnica iz samolepilnega trakuVrtnica iz samolepilnega trakuVrtnica iz samolepilnega traku
 2. Cvetni list prilepite na konec lesene paličice. Začnite z vogalom, nato pa ga pazljivo ovijte okrog.
  Vrtnica iz samolepilnega trakuVrtnica iz samolepilnega traku
  Naredite še nekaj cvetnih listov in jih prilepite zraven tako, da oblikujete cvet.
  Vrtnica iz samolepilnega trakuVrtnica iz samolepilnega trakuVrtnica iz samolepilnega trakuVrtnica iz samolepilnega traku
 3. Ko ste z obliko cveta zadovoljni, z daljšim kosom samolepilnega traku oblepite še steblo. To boste najlaže storili tako, da trak na eni strani poševno odrežete, ga prilepite na paličico tik pod cvetom, nato pa ga enakomerno ovijete okrog nje. 
  Vrtnica iz samolepilnega trakuVrtnica iz samolepilnega traku
 4. Nazadnje izdelajte še list za steblo. Začnite na enak način, kot pri cvetnem listu - en vogal zapognite proti sredini, nato pa enega od robov zapognite navznoter, tako da ostane lepilna površina le še na krajši stranici trikotnika. List na koncu le še ovijete okrog stebla in vrtnica je narejena!
  Vrtnica iz samolepilnega trakuVrtnica iz samolepilnega trakuVrtnica iz samolepilnega trakuVrtnica iz samolepilnega traku
  Vrtnica iz samolepilnega traku
  Vrtnica iz samolepilnega traku
 

Nasveti

 
Nazaj
 
 

Naroči se na E-novice

Prijavi se in bodi obveščen o naših ekskluzivnih akcijah, novicah in novostih.

Prijavitelj na e-novice dovoljujem, da podjetje SAM moje osebne podatke, ki sem jih prostovoljno dal/a na razpolago, uporabi za namen trženja in s tem informiranja o novostih in ponudbah prodajnega programa. Izjavljam, da sem seznanjen/a z Obvestilom o varstvu osebnih podatkov, ki so posredovani za namen trženja in Politiko varstva osebnih podatkov ter z možnostjo, da to privolitev kadarkoli prekličem.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.