POPRAVI SAM: Prenova starega kolesa

POPRAVI SAM: Prenova starega kolesa

18.05.2018

Imate doma staro kolo, ki ga že leta niste uporabljali? Ali pa si ga morda le želite nekoliko osvežiti s pisanimi pomladnimi barvami? Predstavljamo vam hiter postopek, kako staro kolo polepšati in ga pripraviti za poletne mestne vožnje!

Potrebujete:

Navodila:

  1. Od okvirja kolesa odstranite vse odstranljive dele. Tiste, ki jih ne morete odstraniti, ustrezno zaščitite. Pri tem si lahko pomagate s plastično vrečko, folijo za živila in zaščitnim krep trakom.
  2. Okvir kolesa pobrusite s finim brusnim papirjem (tako se kasneje ne bodo videle raze) in odstranite vse oluščene delce stare barve. Pobrusute tudi kovinske dele, ki ste jih odstranili z okvirja in jih želite prebarvati.
  3. Okvir in kovinske dele pobarvajte najprej s temeljno barvo, ko se ta posuši, pa še s pokrivno barvo. Priporočamo, da barvo na kovino nanašate s sprejem ali s pištolo za barvanje - nanos barve bo tako lepši in bolj enakomeren, kot če bi uporabili čopič.
  4. Ko je pokrivna barva povsem suha, vse odstranjene dele pritrdite nazaj na kolo. Ne pozabite tudi na sprednjo in zadnjo luč ter ključavnico. Da bo veriga bolj gladko tekla, jo podmažite z mazivom.
  5. Hitro pospravite vse pripomočje, skočite na vaše novo-staro kolo in se zapeljite v čudovit dan!
 

Nasveti

 
Nazaj
 
 

So ti všeč vsebine, ki jih objavljamo?

Prijavi se na e-novice in bodi obveščen o novih objavah, naših ekskluzivnih akcijah, novicah in novostih.

Prijavitelj na e-novice dovoljujem, da podjetje SAM moje osebne podatke, ki sem jih prostovoljno dal/a na razpolago, uporabi za namen trženja in s tem informiranja o novostih in ponudbah prodajnega programa. Izjavljam, da sem seznanjen/a z Obvestilom o varstvu osebnih podatkov, ki so posredovani za namen trženja in Politiko varstva osebnih podatkov ter z možnostjo, da to privolitev kadarkoli prekličem.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.