NAREDI SAM: Pravljični šotor

NAREDI SAM: Pravljični šotor

17.08.2018

Naredite iz nekaj preprostih pripomočkov čisto pravi pravljični šotor za otroke. V njem se bodo lahko igrali skrivalnice in druge igre ter razvijali svojo domišljijo.

Otroci pa bodo zagotovo radi sodelovali tudi pri izdelavi šotora in postavljanju, zato jih pri tem le vključite zraven - naj bo že samo ustvarjanje šotora del zabave.

Potrebujete:

Navodila:

  1. Odrežite pet enakih trikotnikov: krajša stranica naj bo dolžine 70 cm, v višino pa naj trikotnik meri 140 cm. Nato odrežite še en dodaten trikotnik, ki bo imel krajšo stranico dolgo 40 cm, višina pa naj bo enaka kot pri ostalih trikotnikih, 140 cm.
  2. Trikotnike med seboj sešijte po daljših stranicah. Sprednji, vhodni del naj sestavljata en večji trikotnik (širina spodnje stranice je 70 cm) in manjši trikotnik (širina spodnje stranice je 40 cm). Teh dveh trikotnikov ne zašijte v celoti, da lahko v šotor nemoteno vstopate.
  3. Odrežite približno 20 cm dolge trakce blaga ter po dva skupaj prišijte na vsako stranico trikotnika. S trakci boste kasneje blago pritrdili na palice, da bo šotor bolj stabilen.
  4. Zapičite palice v travo ter jih na vrhu skupaj povežite s konopljino vrvjo. Nato jih prekrijte s skupaj sešitimi trikotniki in jih s trakci zavežite na palice. Tako, šotor je gotov!

Za trikotnike lahko uporabite tudi različne kose blaga, ki ste ga našli v omari, tako bo šotor še bolj igriv. Lahko pa izberete svetlo, enobarvno blago in šotor poslikajo otroci kar sami.

Naredi SAM: Pravljični šotor iz blagaNaredi SAM: Pravljični šotor iz blagaNaredi SAM: Pravljični šotor iz blaga

 

Nasveti

 
Nazaj
 
 

So ti všeč vsebine, ki jih objavljamo?

Prijavi se na e-novice in bodi obveščen o novih objavah, naših ekskluzivnih akcijah, novicah in novostih.

Prijavitelj na e-novice dovoljujem, da podjetje SAM moje osebne podatke, ki sem jih prostovoljno dal/a na razpolago, uporabi za namen trženja in s tem informiranja o novostih in ponudbah prodajnega programa. Izjavljam, da sem seznanjen/a z Obvestilom o varstvu osebnih podatkov, ki so posredovani za namen trženja in Politiko varstva osebnih podatkov ter z možnostjo, da to privolitev kadarkoli prekličem.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.